Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Matka ensimmäiseen jouluun

Lisätty 13.12.2018

Mouhijärvellä tapahtui niin, että seurakuntakeskuksessa oli mahdollisuus lähteä aikamatkalle, 2000 vuoden taakse. Tapahtuma toteutettiin yhteisvoimin Vammalan ja Mohijärven kristillisten seurakuntien ja helluntaiseurakuntien koulupalvelun yhteistyönä. Saimme upean läpileikkauksen siitä, mitä ensimmäisenä jouluna tapahtui.  Mouhijärven koululaiset Häijäästä ja Uotsolasta tulivat opettajiensa johdolla tutustumaan matkalle.  Matka alkoi mummun kamarista, jatkui ajassa taaksepäin paimenten kedolle, Herodeksen palatsiin ja lopulta Beetlehemin seimen ääreen.

Matkaopas johdatteli matkalaiset ensin  mummun kammariin.

Mummu kertoi entisistä jouluista ja johdatteli joulutunnelmaan. Muistutteli mikä on joulun todellinen sanoma ja kenen syntymäpäivää jouluna vietetäänkään.

Paimenten luona enkelit ilmestyivät ilmoittamaan Suuren Ilon, joka tulee kaikille kansoille siunaukseksi.

Herodeksen palatsissa oli tiukka tunnelma, vartija vei viestin Herodekselle, joka antoi armon tietäjien tulla etsimään uutta kuningasta, joka oli juuri syntynyt.

Tietäjät ihmettelivät miksi tähteä ei enää näkynytkään Herodeksen palatsin yllä? Heidän lähdettyään sieltä, tähti jälleen näkyi, joka lopulta johdatteli tietäjät ja paimenet Beetlehemin seimelle ja sieltä löytyi Maria ja Josef  sekä Jeesus-lapsi, joka makasi seimessä.

Aikamatkalaiset saivat palata tähän päivään. Matkaopas kertoi, että tuo Kuningas- Jeesus, joulun parhain lahja, on annettu ihmisille, että kaikki saisivat kuulla Ilosanoman.

Mummun kamarissaMummun kamarissaPaimenten kedollaPaimenten kedollaHerodeksen palatsissaHerodeksen palatsissa

Beetlehemin seimelläBeetlehemin seimellä